Over Steven Haine

De mens

In de 17e eeuw haalden de heren van Arenberg de boswachtersfamilie ‘Haine’ uit Henegouwen naar Leuven om er Heverleebos en Meerdaalwoud te gaan beheren. De familie betrok gedurende vele generaties het boswachtershuis ‘La Plaine’ aan de Prosperdreef. Mijn grootvader werd nog geboren als boswachterszoon in La Plaine, maar koos er zelf voor om als trambestuurder aan de kost te komen en beëindigde zo een generatielange opeenvolging van boswachters binnen de familie.

Zelf groeide ik op in dit prachtig gemengd bos. Na een ongedwongen jeugd van kampen bouwen en talrijke natuurexploraties, speelde het bos een vitale rol tijdens belangrijke sleutelmomenten in mijn leven: van mijn eerste afspraakjes tot rust en sereniteit in periodes van rouw na dierbaar verlies.

Als ik niet werk kan je me ook veel in de natuur terugvinden al kanovarend, wandelend, of kamperend, vaak met mijn zoon Ernesto erbij.

Verder heb ik een passie voor muziek en ga ik veel naar concerten en festivals.

De professional

Ik werkte 5 jaar als reisleider van avontuurlijke reizen in Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië. Daar ontstond mijn passie voor het begeleiden van mensen. Ik legde er de fundamenten voor mijn relationele en ervaringsgerichte aanpak.

Het outdoor ervaringsgericht procesmatig begeleiden maakte ik me eigen in de 16 jaren die ik als freelance trainer verbonden was aan Outward Bound België, OB Spanje, OB Mexico en OB Frankrijk. In deze periode begeleidde ik onder de naam van EBD Training & Coaching tal van organisaties uit zowel de profit als de non-profitsector. Ervaringsgericht buitenwerken en werken vanuit waardering zijn de pijlers van mijn aanpak.

Gedurende vele jaren werkte ik outdoor binnen zowel open als incompany change -en leiderschapstrajecten in samenwerking met tal van internationale business universiteiten zoals daar zijn Insead France en Abu Dhabi, Vlerick, Nyenrode en AMS.

Ik scherpte mijn coachende vaardigheden aan in de vele intensieve opleidingen en vormingen waarvan meerdere vormingen van het Center for selfmanagement, CIGO (Consultancy in Groepen en Organisaties) van de KUL en ‘Coachen in de natuur’ van het Agentschap Natuur en Bos hier het meest vermeldenswaard zijn.

Ware wijsheid is de begeleider van eenvoud.
Immanuel Kant
Contacteer me vrijblijvend voor een tocht op maat